BMW Concept X4

BMW X4 – första bilderna på lilla sportaktivitetscoupén

Oväntat, men här är de första bilderna på BMW X4, förvisso i konceptkläder, som ska fylla tomrummet hos dem som drömmer om en X6 i mindre format.

BMW:s X-modeller är på väg att bli fler till antalet. Befintliga X1, X3, X5 och X6 ska snart kompletteras med X4 som vi i dag för första gången får ta del av i form av bilder på konceptbilen.

 Att BMW fortsätter att satsa på X-bilarna är inte svårt att förstå. Under 14 år, det vill säga sedan X5 lanserades, har man sålt över 2,7 miljoner X-modeller.

 BMW X4 (omkring 4,65 meter lång) kan ses som den mindre motsvarigheten till X6, alltså en coupéformad X3, precis som X6 är en coupéformad X5. BMW kallar bilmodelltypen för SAC vilket står för Sports Activity Coupé, eller om vi försvenskar det – sportaktivitetscoupé.

 Ett alternativ till de kunder som helt enkelt tycker att X6 är för stor och att X3 är allt annat än sportig.

 BMW Concept X4 som vi ser på bild här förväntas visas upp på Frankfurtsalongen i september även om det skulle kunna bli någon form av smygpremiär tidigare. Den produktionsklara bilen ska lanseras under 2014.

 Under huven ska det enligt BMW-chefen Norbert Reithofer finnas en mix av fyr- och sexcylindriga bensin- och dieselmotor som motsvarar den palett som finns till X3 i dag.

Vad tycker du om utseendet hos BMW Concept X4?

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!