BMW X4

BMW X4 kan få nya M3-motorn

Efter den gigantiska succén med BMW X6 presenteras nu X3-baserade BMW X4. Den coupéformade karossen gör, tillsammans med motorn från nya M3, X4 till en riktig komfortraket.

I början av januari på Detroits bilsalong kommer BMW att visa upp sin lilla coupé-suv X4 för första gången.

Tidigare i år bekräftades modellen av BMW:s ordförande Norbert Reithofer. Konceptbilen som ska visas upp i Detroit ska ligga väldigt nära det produktionsmässiga utförandet. I början av 2014 kommer BMW X4, som blir lite av en lillebror till X6, att komma ut till försäljningshallarna och blir en direkt konkurrent till Porsches nya suv Macan.

BMW X4 ska skilja sig på flera punkter från X3, en bil som den annars lånar störer delen av teknik från. En modernare front likt senaste 3-serien ska tillsammans med en coupékaross med en kraftigt vinklad halvkombilucka göra X4:an betydligt mer spännande designmässigt. Priserna på den coupéliknande X4 lär starta på över 400 000 kronor för minsta motorn 20i.

Officiellt har det hittills inte talats om en prestandaversion av nya X4 men enligt flertalet källor kan en X4 M komma att utrustas med motorn från nya BMW M3. Med andra ord en dubbelturbosexa. För att fortsätta den senaste trenden med M Performace-modeller kan även en X4 M40d var aktuell. Den trippelturboladdade motorn hämtas från M50d-modellerna men här i en nedtrimmad version.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr