BMW X4

BMW X4 – nya bättre bilder på ”sacen”

BMW ska som bekant visa upp konceptversionen av kommande ”femdörrarscoupésuven” X4 på bilsalongen i Shanghai om några dagar. Nu har BMW släppt nya, bättre bilder på kärran.

Det är knappt två veckor sedan kommentarerna gick varma här på teknikensvarld.se med anledning av BMW:s andra SAC (Sports Activicty Coupé) – X6:ans kommande lillebror X4.

 Nu precis, strax efter att första bilderna på Mercedes GLA läckt ut, valde BMW att försöka flytta fokus från Mercedes nya lillsuv till deras mini-X6. Man gjorde det genom att släppa fler bilder som bättre visar X4:an i verkliga miljöer (om än photoshoppade).

 Den som minns förra artikeln om X4 vet att det handlar om en konceptbil på knappt 4,65 meter (med andra ord nästan tre decimeter längre än Mercedes GLA som för övrigt inte heller är jämförbar) som rullar på 21 tum höga hjul. Är minnet i toppskick kommer man kanske också ihåg att X4 delar teknik med X3 vilket märks på flera sätt, inte minst axelavståndet på 2,81 meter.

 Enligt BMW-chefen Norbert Reithofer ska X4 ha ett motorprogram som motsvarar X3:ans, det vill säga en blandning av bensin- och dieselmotorer med fyra och sex cylindrar.

 All övrig känd och okänd information om kommande BMW X4 får du genom att läsa mer här.

 Nu väntar vi på att BMW ska släppa interiörbilderna.

Vi hade tidigare en undersökning om vad ni tycker om konceptbilen X4. Knappt 15 procent av er ställde er kalla till modellen, medan cirka 12 procent var lite ljumna och hela 73 procent kände en värme utstråla sig i kroppen.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!