100730-bmw-x4-2012 Foto: BMW Group MediaPool / eb.andriuolo / This image is

BMW X4 – nya uppgifter

X6 ska få en lillebror. Återigen kommer uppgifter om att BMW ska spinna vidare på X6-succén genom att ta fram en mindre version baserad på nya X3.

 Det må ha svidit i mångas ögon men faktum är att den stora sportsuven X6 har sålt bra, mycket bättre än vad BMW hade förutsett. Det har hittills varit tyst om en eventuell uppföljare till X6, desto mer har det talats om en mindre modell i samma anda som X6. Nu är det brittiska Auto Express som har luskat reda på att BMW planerar att fylla ännu en lucka i sitt modellprogram.

Enligt Auto Express källor den kommande sportsuven baseras på helt nylanserade X3 och den mest troliga beteckningen på modellen är X4. BMW:s interna namn är alltjämt X-Style. Den som inte uppskattar de breda och muskulösa formerna på X6 får bita i gruset ännu en gång, BMW-designerna uppges nämligen satsa på samma idé med en långt sluttande taklinje och kraftigt markerade hjulhus. Där bak väntas det hända intressanta saker. Till skillnad från X6 som har en konventionell halvkombibaklucka, sägs det att X4 ska få en lösning liknande den på 5-serie Gran Turismo, det vill säga en lucka som kan öppnas helt eller bara delvis. För att markera X4:s något upphöjda position över vanliga X3 ska kupén rymma fyra individuella stolar.

BMW X4 har funnits på BMW:s ritbord sedan en längre tid tillbaka men projektet lades på is när finanskrisen och lågkonjunkturen slog till. Enligt Auto Express källor ska X4 göra ett framträdande som konceptbil på någon av de stora bilsalongerna nästa år. Om publikens respons är positiv planerar BMW att sätta bilen i produktion 2012.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!