100503-bmw-x4

BMW X4 ska upprepa X6-succén

BMW:s ofta bespottade sportsuv X6 har sålt bra, Så bra att BMW vill upprepa succén. BMW uppges ha planer på att använda nästa generation X3 för att skapa en högbyggd sportcoupé vid namn X4.

 De senaste åren har i synnerhet Audi och BMW visat enastående färdigheter i konsten att fylla tidigare okända luckor i sina modellprogram. Det verkar inte finnas någon hejd på skaparglädjen. Enligt brittiska Autocar har BMW siktet inställt på att fylla ännu en lucka i sin produktportfölj. Vilken då? Den mellan X3 och X5, förstås.

Planerna på en ny modell som kan komma att kallas X4 är en direkt följd av framgångarna för X6. BMW:s stora men förvånansvärt trånga sportsuv har beskyllts av många för att vara en dinosaurie. Försäljningsmässigt har kritiken inte märkts av. BMW uppges ha sålt cirka 80 000 exemplar av X6 världen över sedan lanseringen 2008, det är dubbelt så många som BMW hade förväntat. En BMW-källa som Autocar har talat med säger att det inte har fattats något beslut om en X4, men ”framgångarna för X6 visar att det fortfarande finns efterfrågan på sportiga terrängbilar.”

En eventuell X4 skulle med stor sannolikhet baseras på nästa generation X3som väntas komma senare i år. De två kommer förmodligen även att dela måna linjer men nog vore det roligt om BMW vågade förverkliga det sportiga terrängkonceptet X Coupé från 2001 (bilderna).

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer