071011-bmw-x5-m-version

BMW X5 M showar officiellt

BMW förnekade länge att X5 skulle vara lämpad som M-version. Men för bara några månader sedan berättade M-chefen att en X5 M och en X6 M trots allt blir verklighet. Nu har BMW för tydlighetens skull släppt en video med de första glimtarna av bilen.

Bakom ratten i videon sitter en annan BMW M-chef, nämligen Bernd Limmer. Ratten han sitter bakom tillhör kommande BMW X5 M som antagligen kommer att slita det mesta annat i suv-väg i stycken. I alla fall så får Mercedes ML 63 AMG en rejäl konkurrent att tampas med.

Videon, som är officiellt publicerad via BMW WebTV, avslöjar egentligen inte så mycket mer än att herr Limmer förklarar vad M-beteckningen står för. Vad som gömmer sig under huven på X5:an förtäljer tyvärr inte videon. Men var så säkra på att det kommer att landa på 500 hästkrafter, minst.

Var den officiella visningen av bilen kommer att äga rum vet vi inte i nuläget, men Detroitsalongen är nog inte en dum gissning med tanke på tidpunkten för videosläppet.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!