BMW X5 2014

BMW X5 – tre snabba från provkörningen

Med nya BMW X5 är fokus inställt på Nordamerika och det är förklaringen till varför vår chefredaktör just nu befinner sig i Kanada. Men Daniel verkar ha fokus på något annat…

Daniel, hur känns den nya bilen?

– Bil? Jag vet inte vad du pratar om. Jag får både fuktiga tårkanaler och ståpäls när jag står här i Whistler på historisk mark. Precis här sköt Björn Ferry och spurtade mot sitt OS-guld i jaktstarten 2010. Och Marcus Hellner och Johan Olssons insatser på dubbeljakten, Charlotte Kallas guld på tio fritt och stafettlagets kross av den förhatlige Northug och det sköna guldet.

Ja, men nu skulle du ju köra bil också.

– Jo, jag tog mig hit med bil nerifrån Vancouver. Grå sak som tillverkas i grannlandet USA men har rötterna i Tyskland. Snabb och sportig för att vara så högbyggd. En hel del teknik har lånats in från 7-serien och hela anrättningen känns minst sagt fräsch.

Du pratar alltså äntligen om nya BMW X5?

– Just precis, väldigt rolig att köra. Den har blivit lättare, snabbare och snålare men påminner mycket om föregångaren. Precis som vi vill att vinterns OS i ryska Sotji ska bli. Vi ska vara snabbare och lättare i skidspåren men påminna mycket om 2010 här i Vancouver och ta en massa guld.

Vi låter Daniel fortsätta drömma kommande OS-bragder och ser fram emot nummer 22/2013 av Teknikens Värld som finns i butik 10 oktober, där Daniel berättar mer om nya BMW X5.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!