BMW X6 ansiktslyft – eller?

När BMW utvecklade den ansiktslyfta versionen av sin fyrdörrars suv-coupé lades inte jättemycket krut på att utveckla utseendet. Men med en släng av tränat öga går det faktiskt att se skillnad!

Som vår ständigt uppdaterade reporter Erik Andrén kunde skriva om redan i går kommer BMW lansera en rad nya dieselmotorer i bland annat BMW:s sav (sport activity vehicle, inte att förväxla med sport utility vehicle, suv) X6. I dieseldriven M-version kommer X6 M50d få en 381 hästkrafter och 750 newtonmeter stark treliters sexa och till premiären i vår kommer X6 dessutom ha ett nytt utseende att dras med. 

 Uppdateringarna är diskreta men den som tittar noga ser att strålkastarna fram har ritats om och utrustats med LED-lampor. Samma behandling har BMW tvingat fram även på baklyktorna och de BMW-typiska njurarna i fronten har fått kraftigare ribbor. Dimljusen har flyttats om och har inslag av matt krom. 

 De gamla färgerna i färgschemat har fått en ny kompis i den Marrakeshbruna metallicfärgen som kompletteras med Vermilionrött eller den elfenbensvita Ivory White till inredningen.

 Fyrhjulsdrivningssystemet xDrive skickar fortfarande ner kraften i alla hjul. Hur mycket kraft beror självklart på vilket motoralternativ man väljer. Högst upp i näringskedjan regerar X6 M med sin 547 hästkrafter starka V8, och följs som bekant upp av dieselvärstingen X6 M50d. Övriga motorer inkluderar xDrive50i på 407 hästkrafter och xDrive35i med sina 306 hästkrafter. Den moderiktiga dieselfantasten – över 60 procent av alla sålda bilar i Sverige har diesel i tanken – har att välja mellan 306 och 245 hästkrafter i xDrive40d respektive xDrive30d som drar 0,75 respektive 0,74 liter per mil.

 Världspremiär för nya X6 blir på bilsalongen i Genève som slår upp sina dörrar i mars i år.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!