100222-bmw-x6-performance Foto: BMW Group MediaPool / eb.andriuolo / This image is

BMW X6 blir hetare med Performance-paket

Om BMW X6 i M-utförande känns lite för överdriven men en vanlig X6 lite för vanlig så finns nu ett mellanting. X6 kan nu utrustas med olika Performance-delar som höjer effekten och ger ett nytt utseende.

 Om BMW X6 i standardutförande är politiskt inkorrekt är det ingenting i jämförelse med X6 M. En drygt två ton tung bil med en förbrukning på nästan en och en halv liter bensin per mil och plats för endast fyra åkande är helt enkelt inte riktigt vettig. För den som ändå vill ha lite av M-divisionens flärd i sin vanliga X6:a finns nu möjligheten att välja till Performance-delar.

Listan över de möjliga tillvalen börjar med två motoruppgraderingar. V8-motorn i xDrive50i får 41 extra hästar och 50 extra Nm. Den totala effekten är därmed 448 hästkrafter och 650 Nm. Den raka sexan i xDrive35i får ett tillskott på 20 nya hästar och 50 Nm. Den extra kraften gör att båda modellerna accelererar från 0 till 100 km/h 0,2 sekunder snabbare än tidigare. xDrive50i är minst sagt sportbilsrask med en 0-100 km/h-tid på 5,2 sekunder. BMW säger ingenting om hur förbrukning och utsläpp påverkas. Från och med juni kan man även få sin X6 med ett sportavgassystem som är lättare än det vanliga och går att identifiera genom de kromande ändrören.

Om krafttillskottet inte räcker kan man även välja till ett aerodynamikpaket bestående av en ny frontspoiler, nya sidotrösklar, ny bakspoiler samt en liten svart läpp på bakluckan och svartlackerade 21-tumsfälgar. Inne i kupén kan man välja till en ny sportratt i alcantarautförande med platt botten och aluminiumpedaler.

Läs mer

Test & provkörningar

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!