070904-bmw-x6-frankfurt

BMW X6 dyker upp i Frankfurt

Kommande BMW X6 har det skrivits spaltmeter om på Internet hittills. Vad man inte har trott är att bilen ska vara så långt gången i utvecklingen att den nu ska visas i Frankfurt.

BMW X6 baseras till stora delar på BMW X5. Men X6 kommer att vända sig till en helt annan kundkrets med sin coupéliknande fyrdörrarskaross och sportigare betoning. Den får en något lägre markfrigång och totalhöjd. Den sägs bli strikt fyrsitsig och är inte tänkt som någon terränggående suv. Motorerna blir bland annat nya 3,0sd, dieseln med dubbelturbo och 286 hästkrafter, samt V8-motorn 4,8i som också ryktas få turbo och därmed rejäl effekthöjning.

Exakt när BMW X6 är tänkt att visas för första gången har till dags datum varit okänt, men enligt uppgifter i tyska medier i dag så ska X6 visas redan nu på Frankfurtsalongen som drar igång nästa vecka.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!