Foto: BMW Group MediaPool / eb.andriuolo / This image is

BMW X7 förbereds för produktion i USA

Tycker du att BMW:s modellprogram är omfattande nog i dagsläget? Det håller inte BMW själva med om, nu förbereds nämligen för en suvmodell över X5 – vid namn X7.

När BMW fyllt upp alla siffror från 1-serie till 7-serie i sitt vanliga modellprogram, kommer uppenbarligen turen till de modeller som inleds med X. BMW:s suv-utbut sträcker sig i dag från X1, via X3 till X5, samt de mer ”coupéliknande” modellerna X4 och X6. Tidigare uppgifter har gjort gällande att även en X2 ska vara på väg, och nu rapporterar amerkanska Wall Street Journal att även en större modell, X7, ska vara på väg.

Förberedelserna för BMW X7, som ska konkurrera med Mercedes GL, har kommit så långt att man ska ha beslutat att produktionen ska ske i BMW:s fabrik i amerikanska Spartanburg. I fabriken, som nu ska byggas ut för att klara den utökade produktionen, tillverkas redan i dag X3, X4 och X5.

Inga officiella uttalanden har kommit från BMW än, vilket kanske inte är så  förvånande, men man säger att man ska göra ett uttalande den 28 mars, alltså på fredag. Kanske får vi reda på mer uppgifter då.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!