BMW:s Drive Now lägger ner i Stockholm

Lågt kundintresse, högre trängselavgifter och dyra parkeringar tvingar BMW-ägda Drive Now att lägga ner sin verksamhet i Stockholm.

I två år har bildelningstjänsten Drive Now funnits i Stockholm. Två år har gått utan att företaget lyckats etablera sig på allvar och tvingas nu lägga ner sin verksamhet i huvudstaden. Precis som konkurrenten Car2go gjorde 2016.

”Lägre än förväntat intresse och nyttjande av kunder i Stockholm jämfört med andra Drive Now-städer, samt höjda kostnader för trängselskatt och parkering, har lett till att vi inte lyckats nå de mål som krävs för att hålla igång Drive Now i Stockholm” skriver de i ett pressmeddelande.

I en intervju med Dagens Nyheter säger trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) att de inte kan lastas för de höga parkeringsavgifterna för bilpoolerna.

- Vi ser gärna att bilpoolsbolag ska kunna ha reserverade platser på gatorna. Men bildelningstjänster eller bilpooler får inte ha boendeparkering eller så kallad nyttoparkering enligt laget, så det kan vi inte göra något åt, säger Helldén till DN.

De möts dock av kritik från oppositionsborgarrådet Anna Köning Jerlmyr (M).

- Vi har väntat länge nog på möjligheten att reservera gatumark för bilpooler. De rödgrönrösa i Stockholm har uppvisat en anmärkningsvärd passivitet och oförmåga att facilitera p-platser och konsekvensen blir att delningsföretagen lämnar Stockholm, säger hon till DN.

Kunder kommer att kunna använda tjänsten fram till den sista oktober, därefter stängs tjänsten ner i Stockholm.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Testa Teknikens Världs digitala prenumeration – få Expressen Premium på köpet