080304-seat-bocanegra

Bocanegra är nya Seat Ibiza

Seat Ibiza har kommit till slutet på sin livstid och inom de närmaste tolv månaderna kommer uppföljaren. Innan dess ger Seat en fingervisning om hur den nya modellen kommer att se ut i form av konceptet Bocanegra.

Nuvarande Ibiza har hunnit bli lite till åren, vilket som bekant ofta märks framförallt på det yttre. Ibiza ligger inte längre i linje med Seats övriga, något frejdigare formspråk. Men det gör Bocanegra. Här har de vågade linjerna tagits ett steg längre. På gott eller ont får den, likt baken delade smaken avgöra. Helt klart är dock att Bocanegra-konceptet som visas i Genève i dag väcker uppmärksamhet på ett sätt som Ibiza haft svårt att göra.

Räkna med att nya Ibiza blir mycket lik Bocanegra, aningen nedtonad dock. Det svarta plastsjoket i fronten kommer förmodligen (förhoppningsvis) inte att finnas kvar på produktionsmodellen. Annars säger källorna att Bocanegras karossformer är i stort sett de samma som kommer att återfinnas på Ibiza. Nya Ibiza kommer att erbjudas både i tre- och femdörrarsutförande. Under skalet kommer troligtvis mycket att lånas från Skoda Fabia, bland annat drivlinor. I så fall kan 1,2 litersmotorn bli instegsmodell. Räkna också med en FR-modell med en turboladdad 1,4 litersmotor med minst 150 hästkrafter, såväl som en ännu värre Cupra-version.

Nya Seat Ibiza visas i produktionsfärdigt skick på bilsalongen i Madrid i maj.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!