081201-usain-bolt-bmw

Bolt valde BMW

Världens snabbaste man, Usain Bolt, har valt bil. Efter att ha rest runt i Europa och besökt de olika biltillverkarna föll valet till slut på en svart cabriolet. Sponsorn Puma står för betalningen och Bolt får sin bil levererad till jul.

Den senaste tiden har världens snabbaste man, Usain Bolt, synts på besök hos ett flertal av de europeiska biltillverkarna. Förra veckan tog Bolt en Ferrari F430 Spider på en tur runt delar av Monte Carlos F1-bana. Det blev dock ingen Ferrari för Bolt. Det var i stället när han besökte BMW:s testanläggning i Ascheim strax utanför München. Efter att ha kört ett antal timmar på testbanorna föll valet på en svart BMW M3 Cabriolet.

Det ligger naturligtvis ett stort PR-värde i att ha försett världens snabbaste man med en bil, och av pressmaterialet att döma är BMW mäkta stolta över att Bolt valde just dem. Men om man får tro Bolt själv var det nog aldrig någon större tvekan. Bolt säger att han som liten pojke älskade sin farbrors BMW och när han för första gången fick syn på en M3 Cabriolet var det kärlek vid första ögonkastet.

Bolt kan även glädja sig åt att inte behöva betala en enda krona, för honom räcker det med att kunna springa riktigt fort. Huvudsponsorn Puma vill av förklarliga skäl hålla sin stjärna vid gott mod och står för betalningen, de ser även till att bilen skickas till Kingston strax innan jul.

Provkörningar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!