Foto: Verlag Peter Kurze

Borgward återuppstår – visar nytt i Genève

Tyska Borgward har meddelat att de kommer att visa en ny bil på bilsalongen i Genève nästa månad.

Gilla på Facebook för fler videoklipp!

Än så länge är detaljerna få men Borgwards vd Christian Borgward har meddelat att företaget kommer att presentera något nytt på bilsalongen i Genève i mars. Christian Borgward är barnbarn till Carl FW Borgward som grundade företaget 1919.

Borgward kan väl i dag räknas till en av alla de bortglömda bilmärken som vi tidigare listat. Men nu ska det bli ändring på det.

Det Bremen-baserade företaget byggde fram till 1961 bilar som bland annat Isabella och P100, men även bilar under namnen Goliath, Hansa och Lloyd rullade ut från fabrikerna i Bremen. Här i Sverige såldes bilarna under sloganen ”Bilar byggda i Bremen”, och Borgward var under 1950-talet Europas största privata bilkoncern.

Nu, över femtio år sedan företaget gick i konkurs 1961 efter en rad år av motgångar blåser Christian Borgward åter liv i företaget. Tillsammans med kollegan Karlheinz L. Knöss tar de nu det stora steget att återlansera märket.

– Vi började forma och designa framtidens Borgward för nästan tio år sedan och nu är vi redo för nästa steg, säger Knöss.

Baserat på siluetten som visas i slutet av filmen ovan kan vi kanske förvänta oss att se en bil med 50-60-tals retrodesign på bilsalongen i Genève i början av mars.

En av fabrikerna i Bremen. Foto: Verlag Peter Kurze
Christian Borgward
Borgward Isabella, 1959. Foto: Verlag Peter Kurze
Borgward Isabella, 1955. Foto: Peter Kurze Bremen

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!