Borgward hintar om sportbil

Återuppståndna Borgward ska presentera en konceptbil i Frankfurt i september. Här är andra teaserbilden.

I slutet av juli skickade anrika Borgward ut en teaserbild (den nedan) som visade rumpan på en kommande konceptbil. Nu har de skickat ut ännu en bild på konceptbilen som ska visas för besökarna på den stundande bilsalongen i Frankfurt. Nya bilden är mer av typen skiss och av det lilla vi ser föreställer vi oss en sportbil. Linjerna är ganska utsvävande och formerna kan mer liknas vid en Bugatti än de modeller Borgward redan visat och lanserat – BX5, BX6 TS och BX7.

Baserat på nya bilden känns det högst troligt att det inte är en modern tolkning av klassikern Isabella vi får se i Frankfurt, men man vet aldrig. Det känns mer som en konceptbil som… förblir en konceptbil. Alltså ”mer show än gå”.

Borgward gjorde comeback 2015 efter 54 års tystnad genom att introducera suven BX7. Till dags datum har modellen sålt i 44 000 exemplar i Kina. Den har nyligen fått sitt EU-godkännande och planen är att BX7 ska nå den europeiska bilköparna nästa år.

 

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!