Borgward ska visa suv i Frankfurt

Borgward smygvisar sin första nya modell på mer än femtio år! Ska visas upp på bilsalongen i Frankfurt i september.

Redan i februari kom rapporter om att Borgward skulle visa upp något nytt på bilsalongen i Genève, men så blev inte fallet då de endast hade med sig en renoverad Isabella som utställningsbil. De meddelade dock att en ny bil är på gång.

Nu delar Borgward med sig av de första bilderna på den kommande modellen och det ser ut som att det blir en suv.

Bilen har redan testats på Nürburgring och ska enligt Borgward visas upp för allmänheten under bilsalongen i Frankfurt som går av stapeln i september. Än så länge vet vi inte något mer än vad vi kan uttyda av bilderna om bilen, men enligt Borgward ska modellen erbjuda ”överkomlig lyx”. Enligt rykten kan det röra sig om en plug-in hybrid.

Borgward förväntas i första hand rikta in sig på den kinesiska marknaden för att i ett senare skede etablera sig på andra marknader. Enligt tidigare uttalanden planerar de även ytterligare modeller för att kunna erbjuda en komplett fordonsflotta.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!