070228_ncap

Bra februariresultat från Euro NCAP

Februari blev en bra månad för samtliga bilar som krocktestats av Euro NCAP. Bäst resultat totalt fick Honda Legend och Toyota Corolla, tätt följda av Fiat Bravo.

Fem bilar har testats av Euro NCAP under den senaste månaden och alla fick definitivt godkända betyg. Fiat Bravo, Toyota Corolla och Honda Legend klarade fem stjärnor i förar-och passagerarskydd medan Honda CR-V och Mitsubishi Outlander fick nöja sig med fyra stjärnor i den kategorin.

I barnskydd klarade ingen max antal stjärnor men fyra stjärnor tilldelades Honda CR-V, Honda Legend och Toyota Corolla, de andra två fick i alla fall tre stjärnor.

I fotgängarskydd fick ingen heller max antal stjärnor men Honda Legend och Toyota Corolla stod överst även denna gång och tog tre av fyra stjärnor vardera. De övriga klarade två stjärnor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!