Bra inledning på det nya året

Bilindustrin fick en bra start på 2007 och ökade nybilsförsäljningen i januari med 20 procent jämfört med januari 2006. Volvo V70 utökade sin ledning i modelltoppen.

I januari 2006 registrerade 17 128 nya bilar i Sverige. Den siffran slogs med råge under årets första månad och den totala registreringen stannade på 20 599 bilar, en ökning med 20,27 procent.

Volvo, och då framförallt ledande modellen V70, tog ett starkt grepp om marknaden och totalt är Volvos marknadsandel nu 23,54 procent. Saab fick totalt iväg 1 765 bilar, fyra fler än januari förra året men tappade nästan två procent i marknadsandelar.

- Saab gör en fullt godkänd start, säger Bengt Nilemo, vd Saab Sverige som ändå är lite orolig för resten av året.

– Vi lever lite i ett vakuum tillsammans med kunder och hela branschen eftersom regeringen inte kan bestämma sig i miljöbilsfrågan, säger Nilemo.

Som vanligt visar modelltoppen roliga siffror, speciellt i början av året. Störst ökning i procent har Nissan X-trail som ökat med 985 procent jämfört med januari förra året. Antalet bilar som sålts är 76 stycken mot förra årets sju. Även Nissan Murano gjorde en stark ökning. 900 procent bättre än förra januari. I bilar betyder tio i år och en förra januari.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!