Brabus C600 E – uppumpad AMG C 63 S

Två alternativ har blivit tre. Mercedes-AMG C 63 och AMG C 63 S har utökats med en Brabus-variant på 600 hästkrafter. Premiär i Frankfurt.

Nya Mercedes C-klass i prestandautförande heter Mercedes-AMG C 63 och Mercedes-AMG C 63 S. 476 hästkrafter bjuder förstnämnda på, 510 finns att leka med i modellen med S-tillägget. Det räcker till och blir över för de flesta, men om så inte är fallet finns nu även Brabus variant med i leken.

På bilsalongen i Frankfurt om fjorton dagar visar tyska bilbyggar- och trimfirman upp C600 E, deras version av Mercedes-AMG C 63 S.

Motorn har modifierats enligt företagets PowerXtra B40-specifikation. Programvaran i motorn mappas då om till att leverera ytterligare 90 hästkrafter, med andra ord ger den totalt 600 hästkrafter, därav modellbeteckningen.

Samtidigt har maxvridet justerats uppåt från 700 till 800 newtonmeter.

Effekthöjningen gör att Mercedes-AMG 63 S i Brabus-utförande gör 0-100 km/h på 3,8 sekunder (sedanversionen), tre tiondelar snabbare än original. Kombiversionen behöver ytterligare en tiondel på sig – 3,9 sekunder totalt.

Toppfarten har också vässats, från 250 km/h till 300 km/h. Mercedes själva erbjuder även de förhöjd toppfart, men med AMG Driver’s Package når man ”bara” upp till 280 km/h.

På sedvanligt Brabus-manér erbjuder de också kosmetiska förändringar på bilen, förändringar som även påverkar aerodynamiken. Flera detaljer är i kolfiber och de speciella fälgarna mäter 20 tum.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!