Foto: Brabus

Brabus grundare har avlidit

Bodo Buschmann, grundaren av trim- och förädlingsfirman Brabus, har avlidit vid en ålder av 62 år.

Tyska trimfirman Brabus, specialister på att förädla framför allt Mercedes bilar, är känd över hela världen. Inte bara för att göra bilarna än mer lyxiga än vad de många gånger redan är, utan framför allt för att de lyckas klämma ur väldigt höga effektsiffror ur motorerna som ofta byggs om rejält.

Nu har ”Mr Brabus” gått bort. Han dog under torsdagen efter en tids sjukdom. Han blev 62 år gammal.

En av Brabus absolut senaste modeller, Brabus 800 som baseras på Mercedes.AMG E 63 S 4Matic+. 800 hästkrafter, 1 000 newtonmeter och 0-100 km/h på 3,0 sekunder.

Bodo Buschmann, som han hette, grundade Brabus 1977 när han bakom sina föräldrars hus i Bottrop, i tyska industrins hjärta Ruhr, öppnade en verkstad. Snabbt blev hans verksamhet populär och han fick nästan omgående flytta till större lokaler. Resten är en succéfylld historia, något som synts inte minst här på teknikensvarld.se genom åren i form av många artiklar om snabba och starka Brabus-bilar.

På bilden ovan ses Bodo Buschmann under 1980-talet när hans företag hade börjat ta fart på allvar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!