Brabus sätter fart på lilla AMG-Mercan

Mercedes-trimmarna på Brabus har nu satt tänderna i Mercedes-AMG 35 4Matic. Två utföranden erbjuds, B 35 och B 35 S, med effekthöjningar på 44 respektive 59 hästkrafter.

På årets Frankfurtsalong kommer Mercedes att visa upp nya Mercedes-AMG A 45 4Matic, en liten best med 387 eller 421 hästkrafter, beroende på om köparen väljer tilläggsbeteckningen ”S” eller inte. I Brabus monter på samma salong kommer vi inte att få se nya A 45:an, däremot den mildare AMG-varianten A 35 4Matic som presenterades i fjol och började säljas tidigare i år (läs vår provkörning av den här). A 35:an har ”bara” 306 hästkrafter i Mercedes-utförande, men när Brabus har fått göra sitt pumpas siffran upp till 350 hästkrafter – eller 365. Den tyska trimfirman har nämligen tagit fram två trimnivåer där den med lägre effekt, och 460 newtonmeter, heter PowerXtra B 35. Den högre med 365 pållar heter PowerXtra + B 35 S och bjuder även på 486 newtonmeter. Originalbilen har ”bara” 400 newtonmeter.

Brabus B 35 S med extra allt.

Väljer man toppalternativet, alltså Brabus B 35 S, får man en bil som gör 0-100 km/h på 4,4 sekunder. Det kan jämföras med Mercedes-AMG A 35 4Matics 4,7 sekunder. Hur kvick Brabus B 35, det vill säga det mildare alternativet, är får vi inte reda på i dag.

Siffrorna står sig dock släta i jämförelse med nyligen presenterade Mercedes-AMG A 45 4Matic och Mercedes-AMG A 45 4Matic S som gör samma spring på 4,0 respektive 3,9 sekunder. Var så säker på att även denna AMG-variant av nuvarande A-klass kommer att Brabus-trimmas.

På sedvanligt Brabus-vis kan man pimpa bilen i stort sett hur som helst. Om man inte vill ha kvar originalavgassystemet kan man få Brabus sportsystem i rostfritt som förvandlar två ändrör till fyra, samma antal som Mercedes-AMG A 45 4Matic har.

Takvingen byts ut till en Brabus-variant som sägs ge bättre aerodynamiska förutsättningar, och hjulen kan ersättas med Brabus doningar med femekrade svarta fälgar med tillhörande Pirelli P Zero-däck som fram mäter 19 tum i höjd.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!