100419-britternas favoritbil

Britternas favoritbil framröstad

Eftersom brittiska bilförsäkringsbolaget Direct Line fyller 25 år passade de på att fråga det brittiska folket vilken bil de anser vara favoriten under det senaste kvartsseklet. Föga förvånande är att en brittisk vagn hamnade överst, mer förvånande är bilarna på plats två och tre.

Direct Line Car Insurance har alltså låtit britterna välja ut sin favoritbil i en lista bestående av 30 ”klassiska” bilar från mitten av 1980-talet till dags datum. Listan innehöll allt från favoriter som Audi quattro till Michael J Foxs bil i Tillbaka till Framtiden – DeLorean DMC-12.

När försäkringsbolaget sammanställt alla svar visade det sig att britternas favoritbil de senaste 25 åren är drygt sex år gamla Aston Martin DB9. Var tionde britt som svarade på enkäten valde just brittiska DB9 som sin favorit.

På plats nummer två, med fem procent av rösterna, hamnade en tysk bil – nämligen Volkswagen Golf GTI.

På tredjeplats placerade sig Mini (Eller BMW Mini som det stod i enkäten), även det en tysk bil sett med dagens ögon men med en kraftiga brittiska anor.

Hur övriga placeringar ser ut förtäljer inte Direct Line Car Insurance. Däremot berättar de att Jaguar XJ kom på andra plats om man endast ser till de som röstade i östra England samt i Wales.

Test och provkörningar

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer