090728 lexus is force

Brittisk polis valde vass Lexus

Polisen i brittiska Humberside har länge kört Subaru Impreza, men när det var dags att införskaffa nya bilar föll valet på Lexus och IS Force med 423 hästkrafter.

I Europa kretsar det oftast kring europeiska bilmärken när det är dags för polisen att köpa in nya bilar för att jaga bovar och banditer med. I England, närmare bestämt i Humberside, har man dock kört japanskt i flera år i form av Subaru Impreza. Nu har poliserna där fått nya leksaker att leka med, eller jaga brottslingar med, närmare bestämt nya Lexus IS F som i poliskostym benämns IS Force. Det var helt enkelt dags att byta ut de uttjänta Imprezorna och därför testade man under en period av tolv månader ett gäng olika bilmodeller med liknande prestanda och utrustning, däribland Lexus IS Force. Till sist visade det sig att IS Force uppfyllde alla de krav som de brittiska poliserna ställer på sina bilar – högpresterande, säkra, dynamiska och inte minst kompatibla med den elektroniska utrustning som kostar upp mot en halv miljon kronor som varje bil förses med.

Poliserna i Humberside har nu 423 hästkrafter och 505 newtonmeter att använda i jakten på lagbrytare. Bilen driver, till skillnad från deras tidigare Imprezor, på bakhjulen. Innan motorns kraft skickas till dessa passerar den en åttastegad automatlåda som även kan växlas manuellt med paddlar vid ratten. Toppfarten ligger på 270 km/h och 0-100 km/h går på 4,8 sekunder, troligtvis aningen långsammare när bilarna är fullastade med polisernas utrustning.

Läs mer

Provkörning

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!