091119-bufori-cs-malaysia

Bufori CS – Malaysia kan också

Många av de stora personbilstillverkarna lider av en kris som inte verkar finnas på sportbilssidan. Nylanseringarna duggar tätt och nu ger sig ett malaysiskt företag in i matchen. Bufori lanserar nästa år den egenutvecklade lekmaskinen CS.

 Som ett välkommet avbrott i det europeiska och amerikanska nyhetsflödet nås vi av nyheten att malaysiska Bufori planerar att lansera en helt ny sportbil nästa år. Det är Bufori Motor Car Companys underavdelning Bufori Motor Sports som i samarbete med Axle Motorsport har tagit fram den lilla sportvagnen som vi i nuläget dessvärre får se i form datorillustrationer.

Bilen är döpt till Bufor CS (Compact Sports) och blir som namnet antyder en liten och lätt sportvagn. Företaget håller än så länge hårt på detaljerna, vi får bara veta att CS ska drivas av en turbomatad tvålitersmotor, effekten okänd. Vidare säger Bufori att CS byggs kring en kolfibermonocoque och att fjädringen är fullt inställbar. Utseendemässigt känns kolfiberkarossen mycket bekant. Det är en klassisk coupéform som lånar drag från både gamla tiders Porschar och BMW-coupéer. Utvecklingen av CS uppges hittills ha tagit två år. En racinganpassad version med namnet BMS R1 är under utveckling och detta arbete ska inte ta mer än tio veckor.

Bufori är minst sagt en outsider i bilvärlden. Företaget grundades i Sydney 1986 men flyttades vid mitten av 1990-talet till Malaysia efter en invit av Malaysias dåvarande premiärminister Tun Dr. Mahathir. Modellutbudet, som visserligen är sparsmakat, produceras i Kuala Lumpur. Bilarna har en mycket säregen prägel med starkt närvarande retrokänsla. För tillfället är endast modellen La Joya i produktion. Ta en titt i bildspelet nedan och se några av Buforis tidigare modeller.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!