Bugatti Chiron återkallas

Inte ens de dyraste bilarna klarar sig undan återkallelser. Nu är det Bugattis nya supersportbil Chiron som måste till verkstaden för att få några extra svetsfogar.

Chiron, Bugattis superbil med W16-motor på 1 500 hästkrafter, har det inte lätt just nu. För några månader sedan slog den till med ett nytt världsrekord i den så viktiga grenen 0-400-0 km/h. Men Chirons rekord 41,96 sekunder stod sig inte speciellt länge, för en viss svensk lurade i vassen. Bara en knapp månad senare kom, såg och segrade Koenigsegg Agera RS som slog till med nytt världsrekord i nämnda sprintgren – 36,44 sekunder. En månad senare slog Agera RS sitt eget världsrekord med en ny tid på 33,87 sekunder. Drygt åtta sekunder snabbare än Bugatti Chiron.

Och som salt i såren kommer nu nästa bakslag för Chiron. Tillsammans med amerikanska NHTSA informerar man nu att det har upptäckts felaktiga svetsningar i stolarnas golvfästen i några kontrollerade bilar. Av denna anledning återkallas 47 Chiron över hela världen. 13 av dem är bofasta i USA.

Bilarna som plockas in kommer att inspekteras. Hittas minsta lilla tveksamhet i svetsfogarna byts sätenas kompletta monteringskonstruktion ut.

I våras hade Bugatti sålt 250 av 500 planerade Chiron. Produktionstakten sades från början ligga på 70 stycken årligen. Med dessa siffror till hands misstänker vi att de 47 som återkallas inte är samtliga som rullar på väg runt om i världen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!