090226-bugatti-centenaire

Bugatti firar jubileum med 1 350 hk

Den som har koll på sin Bugatti-historia vet att den legendariska sportbilstillverkaren firar sitt hundraårsjubileum i år. Bugatti själva tänker inte låta en sådan händelse passera obemärkt. På Genèvesalongen får vi därför se en Centenaire-version av Veyron med inte mindre än 1 350 hästkrafter.

 För många kan Bugatti uppfattas som en relativt nyetablerad biltillverkare. Det är ju på sätt och vis rätt, men Volkswagen-gruppen är inte de ursprungliga anfäderna till det franska märket. I år är det 100 år sedan Ettore Bugatti startade sitt självbetitlade företag. Det ska naturligtvis firas med pompa och ståt, och förmodligen även med en ny bil. Holländska Autoblog rapporterar att Bugatti ska visa en jubileumsmodell på nästa veckas Genèvesalong.

Den nya versionen av Veyron ska kallas Centenaire. Vid det här laget känns det som att vi har fått tillräckligt med specialversioner av Veyron, men Centenaire ska enligt uppgift vara något alldeles speciellt. Det har länge spekulerats huruvida monstermotorn i Veyron är kapabel att leverera mer än 1 001 hästkrafter. Holländska Autoblog hävdar att Bugattis ingenjörer har pressat upp effekten till imponerande 1 350 hästkrafter i Centenaire-versionen. Toppfarten höjs därmed från vanliga Veyrons 407 km/h till 420 km/h. Lita på att de nyfunna hästkrafterna får sällskap av en hel del visuella förändringar. Autoblogs uppgifter är inte bekräftade, men det får anses högst sannolikt att VW-gruppen vill uppmärksamma att supersportbilsmärket Bugatti når 100-strecket.

Provkörning

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!