110622-bugatti-royale

Bugatti Royale kommer i år!

Bugattis stora limousine 16 C Galibier har fått grönt ljus att tillverkas, men med namnet Royale. W16-motorn från Veyron får 800 hästkrafter och kopplas ihop med en elmotor!

Enligt en läckt produktplan från Volkswagen har den holländska sajten Autoblog kommit över uppgifter som visar att Bugatti kommer bygga konceptbilen 16 C Galibier. I produktionsfärdig form kommer bilen döpas om till det legendariskt klingande Royale.

Royale kommer ärva Veyrons åtta liter stora W16-motor, men utan de fyra turboaggregaten som sitter på motorn i sin nuvarande form. Istället ska Royale få dubbla kompressorer som ska leverera 800 hästkrafter via en växellåda med dubbla kopplingar. Till detta finns planer på att även utrusta bilen med en elmotor. 

Förutom dörrarna i aluminium kommer karossen byggas i kolfiber. 

Royale ska enligt planen börja byggas redan i december i år. Det skulle betyda att den kommer visas upp på bilsalongen i Frankfurt i september, eller möjligtvis i Los Angeles i november. Produktionen ska enligt de läckta papprena landa på 3 000 exemplar för varje år bilen byggs. Bugatti bygger för närvarande 50 exemplar av sin Veyron om året. 

Bugatti Typ 41 Royale från när det begav sig har uppnått legendstatus, trots att bara sex bilar byggdes mellan 1927 och 1933. Den lyckades, likt Veyron för några år sedan, tajma in sig alldeles lagom till den tidens finanskris. Ettore Bugatti sägs ha velat bygga åtminstone 25 bilar av Typ 41 Royale men det slutade alltså med bra mycket färre.

Vi har tidigare skrivit om Galibier som lyckats charma våra reportrar på alla mässor den turnerat på. Den kan du läsa mer om på länkarna här nedan!

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!