080312-bugatti-streamliner

Bugatti Streamliner Type 12-2 Concept

Hur skulle en 2+2-sitsig Bugatti-coupé kunna se ut? Troligtvis får vi vänta innan Bugatti ger oss ett svar på den frågan. Men enligt frilansande designern Reuben Zammit skulle den kunna se ut så här.

Det har spekulerats mycket kring huruvida Bugatti ska släppa en ny modell eller inte. Även om Veyron-projektet har varit en förlustaffär för VW-koncernen så har det genererat en hel del positiv publicitet. Därför har väl Volkswagengruppen nästan guldläge nu. Auran och tekniken från Veyron finns redan och att använda sig av det för att lansera en mindre och mer åtkomlig bil känns som en självklarhet. Då återstår bara frågan om hur en ny bil skulle se ut. Den frågan har det diskuterats kring länge. Det har ryktats om en mindre instegsmodell, en fyrsitsig limousinevariant och även en ännu vassare racingmodell.

Om den frilansande bildesignern Reuben Zammit från Malta fick bestämma skulle nästa Bugatti se ut så här. Designstudien, kallad Streamliner Type 12-2, är en 2+2-sitsig granturismo i samma anda som Ferrari 612 Scaglietti och Maserati GranTurismo. Även om det inte finns några som helst planer på produktion har Zammit bestämt vilken motor som ska sitta i bilen. Under den långa huven ska det sitta en W12-motor med dubbla turboaggregat (därav namnet Type 12-2). Motorn, som redan figurerar i andra VW-kreationer, ska driva endast på bilens bakhjul.

Reuben Zammit säger till World Car Fans att Streamliner inte bara är ritad för att vara så vacker som möjligt. Stor möda har lagts på att göra bilen rymligare än konkurrenterna. Zammit vill att bilen ska vara både bekvämare och rymligare än Ferrari 612 Scaglietti.

Man kan väl bara hoppas att Volkswagencheferna tittar på Reuben Zammits ritningar och blir inspirerade till att bygga en liknande bil. Tills dess får vi stilla vår längtan genom att dregla över bilderna på Streamliner Type 12-2.

Ny billigare Bugatti på gång

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!