Bugatti utmanar Koenigsegg i dragrace

Två av världens snabbaste supersportbilar ställdes upp bredvid varandra på en längre asfalterad sträcka i Ryssland och resten är, som du kan se i klippet, historia.

Att Bugatti och Koenigsegg är varandras rivaler är givet, särskilt sedan Bugatti roffade åt sig världsrekordet i att köra fort när Veyron åkte ifrån Koenigseggs toppfart på 389 kilometer i timmen. Bugattins toppfart på 408 kilometer i timmen innebar att Koenigsegg bara fick vara världsmästare mellan februari och september 2005. 

 Vi kan bara gissa om det var Bugatti-ägarens mallighet över rekordet som gjorde att Koenigsegg-ägaren ställde upp på att accelerera från en rullande start upp till slutet av banan. Båda bilarna nådde en toppfart på över 310 kilometer i timmen men bara en av dem var snabbast…

Både Bugatti och Koenigsegg har snabbare bilar i sina modellprogram. Bugatti Veyron Supersport är på pappret världens snabbaste bil medan Koenigsegg Agera R inofficiellt kanske är ännu snabbare!

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr! Köp nu!