070713-bugatti-veyron

Bugatti Veyron blir mindre exklusiv

Normalt brukar inte en produktionsökning med 15 bilar årligen vara något att snacka om, men i det här fallet är det annorlunda. Produktionsökningen gäller läckerbiten Bugatti Veyron.

Bugatti Veyron, världens snabbaste gatlegala serietillverkade bil, är tänkt att tillverkas i 60 exemplar om året i fem år framöver. Men nu har Volkswagen, som äger Bugatti, sagt att produktionen ska ökas med 15 bilar, alltså totalt 75 bilar om året. Med andra ord kommer den exklusiva skaran Veyron-ägare att öka ”dramatiskt”.

Supersportbilen Bugatti Veyron har fått sitt namn efter Pierre Veyron, en legendarisk fransk GP- och Le Mans-förare. Bilen har en W16-motor på 8 liter med 64 ventiler, 1 001 hästkrafter och 1 250 Newtonmeter i vridmoment. Toppfarten är elektronisk begränsad till 400 km/h (rekordet är 407,5 km/h men då börjar den bli instabil). 0-100 km/h går på ungefär 2,5 sekunder.

Så har du 10,3 miljoner som ligger och samlar damm någonstans, så är din chans nu större att få lägga vantarna på en ny Bugatti Veyron. Dock är det bara basversionen du får för dessa pengar.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!