090714-bugatti-ny-modell

Bugatti visar ny modell i Frankfurt

Spekulationerna om en ny Bugatti-modells vara eller icke vara har varit ändlösa. Nu blossar de upp igen till följd av en bild som sägs visa en helt ny Bugatti-modell. Får vi se en supersportsedan redan i höst?

Är det en ny Bugatti vi ser på den suddiga bilden? Mycket tyder på att det faktiskt är så. Bilden sägs vara scannad från en inbjudan till den exklusiva premiärvisningen av bilen. Oavsett om en ny modell lanseras är 2009 ett viktigt år för Bugatti. I år är det 100 år sedan anfadern Ettore Bugatti startade sitt företag. I september är det på månaden exakt 100 år sedan Bugatti-märket föddes. Det om något spär på förväntningarna ytterligare inför bilsalongen i Frankfurt som går av stapeln i september. Om det är någon gång Bugatti ska visa en ny bil så är det då.

Bugatti har lyckats hålla den nya bilen väl dold. Hittills har inga uppgifter eller bilder läckt ut. Därmed vet ingen heller vad det är för typ av bil som kan tänkas visas i Frankfurt. Av bilden att döma är det inte ytterligare en specialversion av Veyron, utan en helt ny modell. De snirkliga LED-ljusen är helt andra än de som kan ses på Veyron och man kan även skymta ett dubbelt utblås i bilens högra hörn. Veyron har som bekant ett enda stort centrerat avgasrör.

Det hetaste förhandstipset är att den nya Bugattin är en stor, lyxig och inte minst snabb sedanmodell. Spekulationerna om en sedanmodell har florerat ända sedan 2006 och den tros gå under det interna namnet Project Lydia, en hyllning till grundarens fru. Ett annat alternativ är att den nya Bugattin är en extrem version av Veyron med drygt 1 300 hästkrafter. Det nya bakljusarrangemanget som syns på bilden tyder dock på att så inte blir fallet i september.

 Uppdatering 

  Brittiska Autoexpress säger sig veta med bestämdhet att bilen på den gryniga bilden är en helt ny modell från Bugatti. Det rör sig som väntat om en högpresterande sedanmodell med plats för fyra. Namnet på bilen blir det franskklingande Bordeaux. Motorn hämtas rakt över från märkessyskonet Veyron. Den åtta liter stora W16-motorn ska se till att Bordeaux blir världens absolut snabbaste fyrsitsiga bil.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!