Bugatti Galibier

Bugattis nästa modell kommer 2016

Nog för att en Bugatti fortfarande är en åtråvärd dröm för många – men faktum är att märkets modeller Grand Sport och Super Sport ännu är baserade på en konstruktion från 2005.

Bugatti Veyron 16.4 må i sitt Super Sport-utförande fortfarande fortfarande hålla det officiella rekordet för snabbaste produktionsbilar. Men trots att Volkswagen-koncernens franska top-of-the-line-märke fortfarande tillverkar både denna och och systermodellerna Grand Sport och Vitesse så går det knappast att komma ifrån att grunden till modellerna har snart tio år på nacken – Veyron presenterades ju redan år 2005.

Men den som väntat på en ny Bugattimodell har snart inte väntat förgäves. I ett uttalande till brittiska Top Gear säger Volkswagenkoncernens chefsdesigner Walter de Silva att en ny Bugatti är på väg – och ska presenteras i slutet av nästa år eller början av 2016.

Och det kommer inte att vara en Veyron-ersättare vi får se, de Silva säger att det kommer att bli ”mer än det”. ”För mig är inte en Bugatti en bil”, säger De Silva, ”det är ett konstverk. Du spelar i en annan liga när det gäller en Bugatti. Det är ett konstverk du köper, en livsstil, även om det i slutändan råkar vara en bil.”

Bugattis chef Wolfgang Schreiber har tidigare också uttalat att man varken kommer att göra en ”Superveyron” eller en produktionsversion av Galibier-konceptet från 2009 (bilden ovan). En ny modell kommer således förmodligen ändå ligga inom gränserna för superoptbilsvärlden, men ska ”sätta nya riktmärken”.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!