090113-buick lacrosse

Buick LaCrosse – inte så sportig som namnet antyder

Lacrosse räknas som en av de absoluta snabbaste bollsporterna i världen. Men den stora amerikanaren har inte speciellt mycket likheter med sporten. Däremot har den mer gemensamt med kommande Saab 9-5.

Det mest intressanta av General Motors senaste bidrag i storbilsklassen heter Buick LaCrosse, som i grunden är teknisk kusin till kommande Saab 9-5. Redan på bilsalongen i Beijing förra året såg vi formerna på konceptbilen Buick Invicta.

Bottenplattan är en förlängd Opel Insignia men LaCrosses design är definitivt amerikansk i sitt uttryck. Mycket krom, svepande linjer och voluminösa mått utmärker bilen. Räkna därför med att nästa generation Saab 9-5 kommer bli en femmetersbil. Det är mycket nu när trenden går mot downsizing.

LaCrosse debuterar med två V6-motorer, båda bensinare, och med optionen fyrhjulsdrift, utvecklad av svenska Haldex. I grunden är LaCrosse (och nästa Saab 9-5) framhjulsdriven.

Läs mer

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!