100108-buick-regal-gs Foto: Buick / Wieck / License Agreement - Please read th

Buick Regal GS – inte lika het

Hetlevrade Opel Insignia OPC har letat sig över Atlanten. Men på resan har den tappat sin potenta V6-motor på 325 hästkrafter. Väl på plats i USA har den bytt namn till Buick Regal GS och plockat upp en fyrcylindrig turbomotor.

 GM-ägda Buick är i full gång att föryngra både sitt modellutbud och sin kundskara. Opel Insignia presenterades i höstas som en helt ny generation Regal. Amerikansk motorpress såg genast fram emot en kraftfull prestandaversion av Regal baserad på Insignia OPC. Nu är den här, nästan. På Detroitsalongen senare den här månaden ska Buick visa Regal GS i konceptform.

Anledningen till konceptstatusen är inte att bilen inte är färdig ännu, Buick behöver ju inte göra mycket mer än att slänga på sitt namn på bilen, orsaken är i stället att Buick vill testa marknaden. De ska med andra ord dingla Regal GS framför folket och se om någon nappar. Om ingen nappar lägger de förmodligen ned projektet.

Den prestandaversion av Insignia/Regal som amerikanerna erbjuds skiljer sig från den europeiska. Insignia OPC har som bekant den stora V6-motorn på 2,8 liter som ger 325 hästkrafter. Regal GS har å sin sida en uppskruvad version av den fyrcylindriga 2,0-litersmotorn som sitter i vanliga Regal. Medan Regal 2,0L Ecotec ger 220 hästkrafter ger Regal GS 255 hästkrafter och 400 Nm. Motorn skickar kraften till en sexstegad manuell låda som samarbetar med fyrhjulsdriftsystemet från Haldex – precis som i Insignia OPC med andra ord. Buick uppger att Regal GS ska klara att sprinta från 0-100 km/h på strax under 6 sekunder. Frågan är om den tiden verkligen håller i verkligheten med tanke på att den starkare Insignia OPC behöver sex sekunder blankt för samma sprint. Regal GS använder också det elektroniskt inställbara fjädringssystemet som låter föraren växla mellan inställningarna Normal, Sport och det hårdaste läget märkt GS. Även gasrespons och styrning påverkas av knapptryckningarna.

För mer information om Buick Regal GS, klicka på Opel-länkarna nedan.

Läs mer

Test & provkörningar

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!