Foto: @GM/Joe Ime

Bygg din egen Corvette-motor för 40 000 kronor

Den som köper en ny Corvette Z06 i USA har nu möjligheten att sätta ihop motorn själv. Och det kostar bara 40 000 kronor extra.

För snart ett år sedan premiärvisades nya Chevrolet Corvette Z06 och när prestandasiffrorna släpptes i höstas var det nog många som blev sugna på att beställa ett eget exemplar. De som faktiskt planerar att beställa en bil men ännu inte har gjort det bör titta lite extra i tillvalslistan efter koden PBC, för med den rutan förkryssad får man som Z06-köpare vara med när motorn till bilen monteras.

Koden PBC står för Performance Build Center och det är namnet på fabriken där motorerna till Corvette Z06 tillverkas. Om man väljer att betala de extra 5 000 dollar, knappt 40 000 kronor, som PBC-tillägget kostar så får man gå runt en hel dag i fabriken men framförallt bygga sin egen motor under överinseende av en Chevrolet-tekniker. När motorn är färdigbyggd får man en specialplakett med sitt eget namn på motorn.

Därefter rullas motorn vidare i fabriken för att monteras i bilen och den som vill kan betala ytterligare lite pengar för att beskåda, eller bevaka, hela byggprocessen och sedan få bilen levererad i National Corvette Museum som ligger i anslutning till Corvette-fabriken Bowling Green Assembly Plant i Kentucky.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + Premium för endast 129 kr. Köp nu!