060803_pininfarina Foto: Pininfarina

Bygg din egen Ferrari hos Pininfarina

Det låter som en dröm, men drömmar blir ibland verklighet. Så blev fallet för James Glickenhaus dröm att få bygga sin egen, alldeles unika, supersportbil.

Det är alltså Pininfarina som har tillverkat skapelsen som i grunden är en Ferrari Enzo. Över 200 av delarna är specialtillverkade till denna dröm som blivit en körklar bil på endast ett par månader.

Och vilka prestanda den har! 0-100 km/h på 3,55 sekunder och en toppfart på hela 362 km/h. Sexliterstolvan ger 660 hästkrafter vid 7 800 r/min, 400 r/min innan varvtalsstoppet. Vridmomentet är inte heller dåligt – 657 Nm vid 5 500 r/min. I åtanke bör has att bilen väger in på låga 1 200 kg.

Karossen är uteslutande gjord i kolfiber och 20-tummarna bilen rullar på är frästa ur hela aluminiumblock.

Mycket tid har lagts på aerodynamik och vägegenskaper för att bilen inte bara ska passa för show utan också stå pall för smisk på banan.

Interiören har inte heller lämnats utan är helt omdesignad. 

Bilsamlaren och ägaren till bilen, James M. Glickenhaus, har deltagit aktivt i hela processen och säger sig vara mycket nöjd med resultatet. Och katastrof vore väl annat! Han säger att han valde Pininfarina för att de är det bästa designhuset och att deras kontakter med Ferrari gör de i sammanhanget oslagbara.

Foto: Pininfarina

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!