100823-lambo reventón

Bygg din egen Lamborghini Reventón – radiostyrd då förstås

Det är snart tre år sedan Lamborghini presenterade sin hyperdyra specialmodell av Murciélago – Reventón. De 20 byggda exemplaren sålde slut direkt, men nu har du chansen att bli ägare av en supertjur ändå. Bara du accepterar att bygga den själv, är i skala 1:10 och radiostyrd.

Lamborghini Reventón får det att vattnas i munnen på i stort sett vem som helst. Synd bara att den är så sällsynt och dyr – 20 exemplar och nypris på knappt tio miljoner kronor plus moms (som begagnad kostar den betydligt mer).

Nu presenterar dock Lamborghini en mer lättöverkomlig version av sin stridsflygplansinspirerade värsting. För betydligt färre slantar kan du bli ägare till en Reventón i skala 1:10 som styrs med hjälp av en handkontrollenhet. Vi snackar alltså om en radiostyrd bil. Men är du sugen på måste du kvicka dig för även denna lilla läckerbit tillgängliggörs i begränsad upplaga. Kolla externa länken (på enbart italienska) nedan om du vill göra en beställning.

Lamborghini Reventón skala 1:10 mäter 36 centimeter på längden och 20 centimeter på bredden. Spårvidden är 17,5 centimeter medan hjulen mäter 6,3 centimeter på höjden och 2,5 centimeter på bredden. Däcken är alltså så kallade ”25:or”, inte 335:or som sitter bak på originalbilen.

Det häftigaste med denna radiostyrda bil är att den är försedd med riktig förbränningsmotor på ”tre kubik”, alltså 0,003 liter. Effekten och maxvridet är okänt, likaså toppfarten och accelerationen från stillastående till ”hundra”. Däremot är den försedd med permanent fyrhjulsdrift, precis som originalet, tvåstegad automatlåda, individuell hjulupphängning med hydrauliska stötdämpare och skivbroms (singel). Radioenheten som styr själva bilen är av tvåkanalstyp.

Tyvärr verkar det inte finnas några planer på att bygga Lamborghini Reventón Roadster som radiostyrd. Men på våra breddgrader med hösten stundande kanske öppet-åkande inte känns så aktuellt.

Provkörning

Läs mer

Extern länk

Beställ radiostyrd Lamborghini Reventón

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!