081029-tappade-hjulen

Bytte till vinterdäck – tappade alla hjulen

I går bytte Allan Söderberg till vinterdäck på sin bil. När han hunnit rulla några hundra meter från däckverkstaden hände något totalt oväntat – alla fyra hjulen ramlade av och Allan åkte kälke med sin bil.

Det är Nerikes Allehanda som rapporterar om gårdagens händelse då Allan Söderberg fick sig sitt livs mest egendomliga åktur med bilen.

När han hämtade bilen på däckverkstaden såg han hur däckmontören drog åt hjulbultarna ordentligt samtidigt som man uppmanade Allan att efterdra dem efter fem mil. Men ändå hann han inte mer än några hundra meter innan alla hjulen ramlade av – samtidigt.

– Ja, vad ska man säga. Det gick så snabbt. Jag åkte kälke en bit och stannade mot en kant. Jag kanade över gatan. Det var tur att jag inte mötte någon, berättar han för Nerikes Allehanda.

Hjulen rullade iväg en bra bit från bilen. Allan Söderberg hittade bara tre av dem efteråt. Nu står bilen på en bilverkstad. Bärgningskillarna berättade för honom att bilen är skrot.

Mannen som monterade Allans vinterdäck tror inte sina öron när han får händelsen berättad för sig. Han säger att incidenten är omöjlig, han gjorde som vanligt – drog bultarna två gånger, även för hand.

– Det låter som en skräckfilm, säger däckkillen.

Läs hela storyn på Nerikes Allehandas webbplats. Länk nedan.

Extern länk

Alla fyra hjulen ramlade av bilen (na.se)

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

4 nr av Teknikens Värld + powerbank för endast 129 kr. Köp nu!