Cadillac ATS-V Foto: License Agreement - Please read the following impo

Cadillac ATS-V får 425 hästar och manuell låda

Blev du besviken över att nya M4 endast verkar bli tillgänglig med en dubbelkopplingslåda? Då kanske Cadillacs blivande utmanare ATS-V kan trösta med sina tre pedaler.

Varje gång Cadillac presenterar en ny modell pratar man om att den ska konkurrera med Tysklands premiummärken. Det pratades länge om 3-serieutmanaren ATS och förra året kom äntligen modellen i produktion. När Teknikens Världs alldeles egna Mikael Stjerna provkörde ATS imponerades han av hur bra den vara att köra, ovanligt för bilar från det stora landet i väst. 

Tyvärr finns det inte någon riktig toppversion – ännu. Det blir det rättning på snart, när ATS-V presenteras. Till skillnad från storasyskonet CTS-V, som har en kompressormatad V8, får ATS-V en dubbelturbo-V6 från XTS Twin Turbo. Dock trimmas motorn från 416 hästar till cirka 425 hästkrafter. Dessutom ryktas det om att manuell växellåda blir tillval. 

Om man mäter exklusivitet efter antalet återförsäljare lär Cadillac ATS-V bli en av de mest exklusiva bilarna i Sverige. Det finns nämligen bara två återförsäljare och om någon av dessa kommer att saluföra ATS-V är dessutom fortfarande oklart.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Black Friday-erbjudande: 3 månader Premium för 0 kr