Cadillac ATS Foto: Cadillac

Cadillac bekräftar ATS-V – USA:s svar på BMW M3

För ett par år sedan klev Cadillac ATS in i handlingarna som utmanare till bland annat BMW 3-serie. Nu bekräftar den amerikanska biltillverkaren att de i höst visar upp ATS-V, motsvarigheten till M3.

Nu bekräftar Cadillac att de till bilsalongen i Los Angeles i november ska visa upp ATS-V, en prestandaversion av ATS. Inga officiella uppgifter om bilen men enligt förhandsdata rör det sig om en dubbelturbomatad V6-motor på 3,6 liter som ger ifrån sig över 420 hästkrafter. Motorn ska vara kopplad till en åttastegad automatlåda och fyrhjulsdrift väntas finnas som tillval.

ATS-V lanseras någon gång under 2015 och kommer då gå i clinch med BMW M3 och Mercedes C 63 AMG som, till skillnad från Audi RS4, finns i sedanutförande.

Kanske det också kommer en Cadillac ATS-V Coupé med tanke på premiären tidigare i år. I så fall blir den en utmanare till BMW M4 Coupé.

En ny generation CTS-V med över 600 hästkrafter är också i faggorna.

Aktuellt just nu

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

70% rabatt på Teknikens Värld & 24 andra titlar! Se erbjudande!