090219-cadillac-cts-coupe

Cadillac CTS Coupé avslöjad

GM:s affärsplan som presenterades i tisdags kväll innehöll inte bara tråkiga siffror och torrt affärsprat. GM passade även på att avslöja Cadillac CTS Coupé som den kommer att se ut när den börjar säljas nästa år.

 När GM natten till onsdag presenterade sin rekonstruktionsplan för den amerikanska regeringen blev det känt att de behöver mycket mer hjälp, väldigt mycket mer. Hittills har de fått 13,4 miljarder dollar. Nu menar GM att de behöver 16,6 miljarder dollar ytterligare. Det innebär att GM behöver statliga lån på drygt 260 miljarder kronor totalt. Det är mycket pengar, och de lär inte komma gratis. För att övertyga makthavarna presenterade GM en rad åtgärder som ska få företaget på fötter. Framförallt ska 46 000 anställda sägas upp, varav 20 000 i USA. Dessutom riskerar 5 fabriker och tusentals återförsäljare att bantas bort.

Men affärsplanen innehöll även en del positiva nyheter. En av dem är nya  Cadillac CTS Coupé  som för första gången visades i produktionsfärdigt skick. Genom att visa bilder på kommande produkter vill GM naturligtvis övertyga makthavarna om att de har planer för framtiden. Därmed visar de även vad vilka modeller vi kan gå miste om, om GM inte får sina pengar. Och nog ser Cadillac CTS Coupé ut att vara en bil vi inte vill gå miste om. Konceptet som visades på förra årets Detroitsalong visade fräcka former. Den bild som visar den produktionsfärdiga CTS Coupé visar att de flesta av dessa finns kvar.

CTS Coupé ser ut att kunna bli intressant även under skalet. Ännu är inget bekräftat men enligt GM:s plan ska CTS Coupé drivas av en 3,6-liters V6 kopplad till en sexväxlad automatlåda när den lanseras nästa år. Längre fram, närmare bestämt två år fram i tiden, talas det om ett hybridalternativ samt ett par nya fyrcylindriga bensinare, eventuellt direktinsprutade. GM säger sig dessutom arbeta på en lösning för bränsleceller och nästa generation hybridsystem.

Läs mer

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!