Cadillac ELR till Detroit – ny Volt-version

Cadillac har fått ta del av hybridtekniken till Chevrolet Volt och Opel Ampera och skapat sin egen ELR. Debut i Detroit i januari.

På bilsalongen i Detroit 2009 visade Cadillac upp sin konceptbil Converj som redan då delade hybridteknik med Chevrolet Volt. Det vill säga elmotorer, litiumjon-batteri och en bensinmotor som räckviddsförlängare. Och det är alltså nu som den färdiga produkten debuterar, men än så länge håller Cadillac detaljerna hemliga.

 Cadillac har inte avslöjat några specifikationer förutom de som redan är kända för Volt/Ampera, men det ryktas om att Cadillac ELR får den nuvarande 1,4-liters sugmotorn utbytt mot en turboladdad motor. I nuläget kan vi inte göra annat än att hoppas och konstatera att det skulle göra hybriddrivlinan gott.

 Den fullständiga designen och specifikationer avslöjas den 15 januari på bilsalongen i Detroit. Produktionen vid Detroit-Hamtramck-fabriken i USA, där också Chevrolet Volt och Opel Ampera byggs, är planerad att starta i slutet av 2013.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!