Cadillac XTS

Cadillac XTS första bilden

Här är den första bilden på Cadillacs nya flaggskeppsmodell XTS som kommer lanseras nästa år och ersätta två modeller i en smäll. När den nya modellen kommer in på marknaden åker DTS och STS ut.

Cadillac XTS Platinum Concept visades upp för två år sedan och nu visar Cadillac upp frukterna av sitt arbete med produktionsvarianten. Vid en första anblick är bilarna snarlika, men Cadillacs designers har fått vika sig på ett par detaljer när bilen görs redo för det rullande bandet.

 Det berömda tränade ögat ser att dimljusen fått stryka på foten och att backspeglarna blivit större, men i allt väsentligt får XTS samma design som besökare på Detroit-mässan kunde se i februari 2010. Den nedre grillen har ritats om och strålkastarna fram har även de fått sig en lättare omgång med ritstiftet.

 Under huven på konceptbilen ruvade en 3,6 liter stor V6-motor med ett plug-inhybridsystem som sammanlagt ger cirka 350 hästkrafter. Inga uppgifter finns i nuläget om det kommer bli aktuellt med en V8-motor.

 Cadillac kommer ersätta två modeller när XTS lanseras. I och med den nya modellen kommer både DTS och STS att försvinna från modellutbudet. Motorsalongen i Los Angeles kommer gå av stapeln den 16 november och då kommer Cadillac att släppa all information om bilen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!