110808-cadillac-xts Foto: License Agreement - Please read the following impo

Cadillac XTS – nya lyxsedanen bekräftad

Cadillac bekräftar nu att de ska bygga sin stora lyxsedan XTS som kommer till handeln 2012 och blir märkets nya flaggskeppsmodell efter STS och DTS.

I januari 2010 kunde vi förutspå nedkomsten av Cadillac XTS, efter att ha fått kika på Cadillac XTS Platinum Concept. Då visste vi att den skulle lanseras till 2012 vilket nu alltså blir verklighet. 

Den nya stor-Cadillacen ska komma att ersätta de stora modellerna STS och DTS och kommer att erbjudas med både framhjulsdrift och fyrhjulsdrift. XTS kommer även erbjudas med ett trendigt plug-in hybridsystem, och en sexcylindrig motor med dubbelturbo är ingen omöjlighet. Däremot är det inte säkert att XTS kommer få en V8, sitt amerikanska arv till trots.

Än så länge har GM, som äger Cadillac, inte gått ut med bilder eller teknisk specifikation om bilen annat än att den kommer att lanseras inför 2012. Antagligen kommer inte alltför mycket ändras från XTS Platinum Concept, annat än vissa detaljer.

Klart är att XTS kommer att byggas i GM:s fabrik i Oshawa, Ontario i Kanada. GM gick nyligen ut med att de satsat 117 miljoner dollar, eller 750 miljoner kronor i fabriken. Där ska 400 glada arbetare bygga den nya lyxbilen samt BMW 3-serieutmanaren Cadillac ATS.

– Att bygga Cadillac XTS bekräftar GM:s engagemang till att ha en stark tillverkningsbas i Kanada, och säkerställa att Oshawa kommer ha en nyckelroll i den pågående förvandlingen av Cadillac, säger GM:s Kanadachef Kevin Williams enligt autonews.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

Läs Premium i 2 månader för endast 19 kr här!