Callaway Aerowagon

Callaway Corvette Aerowagon ska byggas

Har du svårt att välja mellan nya Corvette och en ny familjekombi? Då kan Callaway Aerowagon vara lösningen. Nu är det bestämt att muskelkombin ska börja byggas.

I början av året visade amerikanska bilbyggarna Callaway hur det skulle kunna se ut om nya Corvette Stingray förvandlades till kombi, eller shooting brake som är en mer korrekt beskrivning. Uppmärksamheten blev stor och tydligen tillräckligt stor för att Callaway skulle bestämma sig för att göra verklighet av datorillustrationen.

 Callaway meddelar nu att de snart kommer att börja erbjuda Corvette-ägare att bygga om sina bilar till Aerowagons. Nyblivna C7-ägare kan lämna in sin bil till Callaway och få tillbaka den med en kombipåbyggnad i kolfiber som ger väsentligt större bagageutrymme. På grund av Corvettens konstruktion blir det dock inte tal om något baksäte, däremot ett lyxigt bagageutrymme med teakgolv med inlägg i rostfritt stål och läderklädsel på sidorna.

 För besväret vill Callaway ha omkring 15 000 dollar, vilket kan jämföras med 51 000 dollar som är instegspris för Corvette Stingray Coupé i USA.

 Callaway har även fått förtroendet att homologera nya Corvette till racingbil. Det är Callaway som ska bygga Corvette C7 FIA GT3-bilen som kommer att köras i sportvagnstävlingar världen över de kommande åren.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!