070319_callaway

Callaways nya Corvette-värsting

Den 6 april öppnar New York International Auto Show. Callaway, förädlare av Corvette och andra amerikanska sportbilar, finns på plats med nya C16 Convertible.

Nya Callaway C16 Convertible är baserad på C16 Coupé, som i sin tur är en förädling av Corvette Z06. Inga karosspaneler har behållits från Z06, Paul Deutschman är designern på Callaway som stått för den nya designen.

Under den långsträckta huven ligger en V8-motor på 560 hästkrafter. Skulle inte detta vara gott nog erbjuds ett prestandapaket med kompressor som skruvar upp effekten till hiskeliga 616 hästkrafter. Med sexväxlad automatlåda, som kan växlas manuellt med paddlar på ratten, tar sig C16 Convertible till 60 mph (96 km/h) på ynka 3,5 sekunder. Kvartsmilen är avklarad på 11,2 sekunder. Toppfarten anges till 322 km/h.

Förare som hellre växlar helt manuellt har två sexväxlade lådor att välja på. Den som ingår i prestandapaketet har kortare utväxling på de fyra första växlarna.

Callaway bygger C16 Convertible på kundorder. Inredningen är förfinad med detaljer i läder och alcantara. Sportstolar från Recaro ingår också i uppgraderingen. Köparen bestämmer själv alla färger på kaross, inredning och kanvastaket. 

Med tanke på bilens prestanda är det tryggt att veta att Callaway även bytt dämpare, fjädrar, fälgar, däck och hela bromssystemet till betydligt seriösare prylar.

C16 Convertible kostar från motsvarande 915 000 kronor i USA. Bilarna sätts samman vid anläggningen i Kalifornien men även vid en filial i Tyskland. Europeiskt pris är okänt men räkna med att det ligger på fel sida om miljonen.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!