Campagna T-Rex 16S

Campagna T-Rex 16S – trehjuling med BMW-motor

Konkurrensen är måhända inte så stor men Campagna räknas till en av världens ledande tillverkare av trehjuliga lekfordon. Nu lanserar de nya modellen T-Rex 16S med sexcylindrig BMW-motor.

Kanadensiska Campagna och deras små nöjesfordon T-Rex är långt ifrån kända världen över men de kan kort beskrivas som konkurrenter till Ariel Atom och KTM X-bow med flera. Skillnaden är att Campagnas fordon är att de bara har tre hjul, om man ska kalla dem bilar eller motorcyklar är därför något oklart. Rasande snabba och roliga verkar de i alla fall vara, medan crusiern V13R drivs av en motor från Harley Davidson har T-Rex 14R och T-Rex 14RR samma fyrcylindriga 1,4-litersmotor från Kawasaki. Värstingen T-Rex 14RR är trimmad till 197 hästkrafter och väger inte mer än 470 kilo!

 Den nya modellen T-Rex 16S är tänkt som ett betydligt lugnare alternativ. I stället för en hårdtrimmad Kawasaki-motor har Campagna köpt in en sexcylindrig 1,6-litersmotor från BMW Motorrad. Motorn ger 160 hästkrafter och 175 newtonmeter och är kopplad till en sexstegad sekventiell växellåda som skickar kraften till bakhjulet. Campagna har inte släppt några prestandasiffror men T-Rex 16S borde vara dryga sekunden långsammare från 0 till 100 km/h än 14RR som gör det på strax under fyra sekunder. 

 Trots att det är mycket som påminner om en motorcykel ska den nya T-Rex-modellen vara mer billik än de tidigare tack vare trepunktsbälten, handskfack och stereosystem med USB- och blåtandsanslutning. Plats för packning finns i ett litet utrymme i fronten samt i två packväskor på vardera sida om bakhjulet. Campagnas trehjulingar säljs framförallt i Nordamerika och Japan men några få exemplar kommer förmodligen att leta sig till Europa. Basmodellen T-Rex 14R kostar 60 000 dollar, drygt 400 000 kronor och vi får anta att 16S kommer att kosta mer än så.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!