060116_chevrolet Foto: Chevrolet

Captiva ny suv från Chevrolet

Chevrolet Europa växte enormt 2005 och tänker göra det 2006 också. De börjar med att presentera en ny kompaktsuv vid namn Captiva som ska locka européerna.

Chevrolet kommer med en nu suv till Europa. Captiva är namnet på företagets första dieseldrivna kompaktsuv.

Det snabbt växande märket vill nu locka de europeiska kunderna med en Audi Allroad liknande 4,6 meter lång suv som fått en 150-hästars common rail dieselmotor under huven. Den kommer även med två bensinmotorer, en 2,4 liters rak fyra som ger 142 hästar och 3,2 liters V6 med 225 hästar.

Fram- eller fyrhjulsdrift går att välja, men blir körförhållanden för svåra aktiveras fyrhjulsdriften automatiskt. ESP (Antisladdsystem) och ABS-bromsar är standard.

Bränsleförbrukningen uppges vara 0,81 l/mil för dieselmotorn, 1,08 l/mil för 2,4 liters bensinaren och för V6: n finns ingen uppgift.

Chevrolet Europe gjorde ett fantastiskt år 2005 och ökade försäljningen med 26 procent. Med Captiva i modellprogrammet tror Cheva att de kan behålla det tempot även 2006.

Än så länge finns varken releasedatum eller prissättning för Capitva.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!