Caterham planerar exklusivare modell

En gång var Caterham bara en tillverkare av Lotus Seven-replikor. Nu har man ett Formel 1-team och säljer allt från formelbilar till go-karts till privatpersoner. Nu ska man också komma med en mer exklusiv gatmodell.

Lilla brittiska Caterham har de senaste åren gått från att vara en liten nischad tillverkare av Lotus Seven-replikor (men förvisso en mycket respekterad sådan), till att bli uppköpta av det Formel 1-team som då hette Lotus och nu vara ett varumärke på allt från just Formel 1-teamet, via enklare formelbilar och LeMans-liknande GT-vagnar till Go-Karts.

Vad gäller bilar för gatan är det dock fortfarande endast olika varianter på Super Seven-temat som utgör modellutbudet. Detta ska det dock bli ändring på nu. I en intervju till brittiska WhatCar? säger Caterhams vd att man är i färd med att utveckla en mer exklusiv modell. Modellen är tänkt att placera sig ovanför Lotus Seven-replikorna i modellprogrammet och attrahera en annan målgrupp med mera luxuösa detaljer. Så som fast tak, till exempel. Dock kommer den fortfarande bara vara tvåsitsig.

Caterham har ett väl inarbetat samarbete med Ford-koncernen på motorsidan, och kommer förmodligen fortsätta att använda Ford-motorer även i den nya modellen. Dock kommer förmodligen den fyrcylindriga motorn bli överladdad med en kompressor för att öka hästkraftsantalet. Caterham sägs också överväga en sexcylindrig motor. Priset för bilen, som också utvecklas med tanke på amerikanska och asiatiska kunder, är tänkt att kosta omkring 40 000 brittiska pund, motsvarande omkring åtminstone en halv miljon svenska kronor.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

2 månader Premium för bara 19 kr - när du gör vårt quiz!